I dag har jag testat att laga en rawfood paj och ni måste laga den, den var så god. För att göra pajen tar ni solrosfrö och soltorkade tomater och mixar tills massan klumpar ihop sig. Det kan gärna bli lite bitar av frön i degen. Sen häller ni mandelmjöl och salt i, jobba nu en liten stund med degen. I början tror man det är ett skämt att det här ska bli en pajdeg, men efter ett tag kan du trycka ut degen i en liten pajform. Sen in i ugnen på 150 grader i 15 minuter. Nu är det dags att göra ostkrämen och då tar du cashewnötter och mixar till en typ smörkräm sen häller du i riven ost, salt och lite vatten. Dags att mixa igen. Nu ska vi göra grönsaksfyllningen då tar du och grovhackar valnötter och finhackar soltorkad tomater. Därefter tar du och finhackar ruccola och gräslök eller purjolök. Nu tar du ut pajen häller på grönsaksblandningen och brer på ostkrämen. Allra sist lägger du på körsbärstomater och lite svarta oliver. Nu är det bara att njuta. Jag har faktiskt varit lite skeptiskt till rawfood men efter den här pajen kommer jag att testa mer.
Jag kan säga er att pajskalet var så smaskigt. Här får ni mängden för fyra personer. Jag tog vanlig ost då jag inte hade västerbottenost hemma.
Botten
125 ml mandelmjöl
5 cl solrosfrön
4 cl soltorkade tomater
0,25 tsk salt
Fyllning
85 ml Västerbottensost, riven
125 ml cashewnötter
5 cl vatten
1,874 krm salt
125 ml valnötter, grovt hackade
5 cl soltorkade tomater, finhackade
35 cl ruccola, finhackad
2 msk purjolök(ar), el. gräslök, finhackad
0,5 handfull oliver, svarta, till dekoration
0,5 handfull körsbärstomater, till dekoration