Nu har jag ett problem vilken av alla dessa godingar ska jag göra till midsommarfesten.
1. Vinfloat med rödvinskristaller
2 portioner
Du behöver:
1/2 flaska rödvin
Drygt 0,5 dl socker
2 dl vatten
Vaniljglass
Gör så här:
1. Hetta upp vatten och socker i en kastrull tills sockret har löst sig.
2. Häll sockerlagen i en fryssäker, avlång form och häll därefter i allt vin. Använd en gaffel och blanda vätskorna. Ställ in i frysen.
3. Ta ut formen varje halvtimme och använd en gaffel för att röra runt så det bildas små kristaller.
4. Efter cirka 4 timmar är det klart. Ta 1-2 skopor vaniljglass i två glas och toppa med vinkristaller från frysen.
Eller den här
2. Vinfloat med färska jordgubbar
2 personer
Du behöver:
2 skopor vaniljglass
2 dl jordgubbsläsk
2 dl champagne
6 färska jordgubbar
Gör så här:
1. Skär upp fyra jordgubbar i skivor och de resterande två gör du ett jack i.
2. Lägg några jordgubbsskivor i botten på vardera glas och lägg i en skopa vaniljglass. Lägg resten av jordgubbarna på glassen.
3. Häll försiktigt i jordgubbsläsken i båda glasen. Låt kolsyran lägga sig innan du går vidare till nästa steg.
4. Häll i champagne i båda glasen.
5. Garnera båda glasen med jordgubbarna som har ett jack i sig och servera med sked och sugrör.
Eller den här
1/2 liter vaniljglass
1 flaska rosévin
1 handfull frysta blåbär och hallon
1 handfull färska blåbär och hallon
En mixer
Gör så här:
1. Häll de frysta bären i en mixer med en halv flaska rosévin och mixa. 2. Häll i nästan alla färska bär, men spara några till garnering. Mixa till önskad smoothiekonsistens.
3. Ta fram två glas och häll i vinslushie upp till hälften av glasen. Ta en stor skopa glass till vardera glas och lägg i. Fyll upp med resten av vinslushien.
4. Garnera med färska bär.
Eller den här
Du behöver:
3-4 skopor hallonsorbet
5 dl mousserande rosévin
Färska hallon för garnering
Gör så här:
1. Ta två stora vinglas och dela upp glassen i båda.
2. Häll över rosévinet och garnera med färska hallon.
Och så sista
2-3 dl vaniljglass
2-3 dl mixade bär (blåbär, hallon, jordgubbar)
1 msk socker
Gör så här:
1. Mixa bären och sockret i en skål. Låt det stå i 15 minuter.
2. Dela upp bären i två glas.
3. Lägg i 1-2 skopor vaniljglass i varje glas och toppa med prosecco.
Det här är ett svårt val, jag får prata med KI. Sen ska jag även baka en pinociotårta men jag tänkte ändra lite på receptet.
På tal om tårtor, nu tittar jag på det stora tårtslaget när jag går på löpbandet. Gud vad dom är duktiga och jag undrar hur det känns att stå åtta timmar och kämpa med att bygga en tårta och sen kommer domarna och kör in en kniv i tårtan. Det ska bli kul att se vem som vinner. Jag saknar verkligen att baka men jag kan inte baka nu när vi bara är två personer, jag skulle ju fylla frysen med bara bullar.