Första dagen i York


Är man i York bär man hatt. Här står vi precis utanför Lu ingång.

I dag har vi gått väldigt mycket, jag kan säga er att vi har helt klart gått mer än 10 000 steg. Lu ville visa oss hans lördagsnöje som är en jättestor loppmarknad. Där fanns mycket att titta på men vi handlade inget, lite svårt att ta med på flyget. 

På loppmarknaden träffade vi El som Lu delar lägenheten med och även lite andra människor. 


Har aldrig sett en så gigantisk pensel.


På vägen till loppmarknaden såg vi en del stickade utsmyckningar. Det är så läskigt att gå i trafiken, man blir helt förvirrad. Du har även väldigt kort tid för att gå över en gata, ljusen slår över så snabbt. Ljusen har även en konstig placering du har dom på din högra sida där du står. Det finns så många vackra hus här och dom typiska radhus/parhus. Dörrarna på husen är också så vackra.

Nästan alla hus har någon typ av burspråk. 

Här är bussarna blå men förstås en dubbeldäckare. Efter vi hade gått hem och vilat benen en liten stund var det dags att gå ut och äta. Vi hittade en mysig restaurang och vi satt uppe på någon typ av gård. Jättemysigt. 

Gulligt med dom små korgarna till pommfritten.

Fisch and chips allt var gott förutom potatisen som jag tyckte var lite väl friterade. Dock hade vi det urmysigt och satt väldigt länge och pratade.


Som ni ser har vi haft tur med vädret, sol och lagom varmt. Mätta och belåtna var det dags att dra vidare. Vi hamnade i en park där man kunde betala pengar för att få hålla i en fågel, först gillade jag det inte men sen såg jag skylten.

Då är det en bra grej, sen kan man tycka att man kan bara skänka pengar utan att göra något med djuren. Lu berättade att han hade gjort det med en kompis som var på besök från Sverige men hans uggla som han höll i var inte där. Dock kom vi när dom höll på att packa ihop, men fåglarna var så söta.

Det här var en väldig konstig konstutställning som även fanns i parken som vi besökte. 


Så klart lite vackra byggnader. York är en vacker stad men dock med en befolkning som är väldigt högljudda och dom börjar även festa väldigt tidigt. Vi går förbi ett ställe där det är en massa folk på en uteserveringen och vi står och pratar om vi ska sätta oss och ta en öl/cider vid vattnet då plötsligt kommer det en tjej som tar min hatt och jag går efter henne och säger att jag vill ha min hatt. Jag får min hatt, en konstig grej men då bestämmer vi oss för att gå hem och göra oss i ordning. Tyvärr är Le så trött så han somnar på sängen men jag o Lu sitter uppe och äter choklad och pratar tills ögonen går i kors. En mysig lördag.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s